zaterdag 5 maart 2016

Ons broodje is gebakken!

Vrijdag werden we zelf echte bakkertjes.
 We bakten ons eigen brood.


Alles moest nauwkeurig gewogen en gemeten worden. Hiervoor hadden we een weegschaal en maatbeker nodig.


 Goed kijken naar de cijfers op de weegschaal




Eerst het meel in de kom



 Boter afwegen en toevoegen



 Even vertellen waarvoor  gist dient en ook een keertje ruiken.
Bah... ruikt niet echt lekker!




 Gist goed mengen met het lauwe water



 Nog een koffielepeltje zout toevoegen


 Nu kan het kneden beginnen. 
Welke letter zien we daar in de "K"needhaak?


 Handig zo 'n keukenrobot!



 Zoveel deeg zit er nu in de kom. Nu moet die rijzen op een warm plaatsje


 De gist heeft zijn werk gedaan. 
Dubbel zoveel deeg in de kom!


 Nu mag het deeg in de vorm nog een laatste keer rijzen vooraleer die in de oven kan!

 En schone handdoek erover...


 WAUW... het lijkt wel toveren. Een half uurtje later piept het deeg al over de rand van de vorm.


Eindelijk zijn de broden klaar.
Tijd om te smullen!


 Een beetje aardbeienjam smeren



 Zeg nu eerlijk...Wat je zelf maakt, smaakt altijd beter!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten